מינהל התכנון דן הבוקר בתכנית להגדלת העיר כסייפה בנגב ב10,000 דונם. "הלבנת מבנים לא חוקיים והענקת שטחים לכסייפה שמתנגדת להסדרה היא פרס לעבריינות"

הועדה המחוזית לתכנון ובניה התכנסה הבוקר לדיון באישור תכנית מיתאר חדשה לעיר כסייפה, הכוללת תוספת של כ 10,000 דונם לשטח העיר, מהלך שיגדיל את שטחה ל 24,000 דונם ויקרב אותה עד גדרות בסיס חיל האוויר נבטים.

העיר כסייפה ממוקמת צמוד לצומת הכבישים 31 ו- 80, עורקי תנועה מרכזיים בנגב המחברים בין הר חברון ודימונה ובין ערד לבאר שבע. בתוך גבולות הקו הכחול הקיים של כסייפה, כמו בעיירות בדואיות נוספות בנגב, קיימים שטחים לא מאוכלסים בשל תביעות בעלות המונעות תהליכי פיתוח.

הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים מתנגדת לתכנית בטענה כי עיריית כסייפה אינה משתפת פעולה עם נסיונות ההסדרה הכוללים קליטת פזורה בדואית בגבולותיה והסדרת בניה בלתי חוקית בתחומה על ידי אישור תב"עות ובניה מתוכננת ומאושרת.

הרחבת העיר כסייפה טומנת בחובה שתי תופעות בעייתיות: הראשונה – סיפוח קרקעות שיש עליהן תביעות בעלות, כך שגם אם יתבצע בהן פיתוח הן יעמדו שוממות. השניה, הכשרת פזורה בדואית והכללה שלה בתוך תחומי העיר ללא הסדרה. כלומר, תושבי הפזורה שבנו את בתיהם באופן בלתי חוקי יקבלו מעמד של תושבים, חיבור לתשתיות ושירותי חינוך ובריאות, אך לא ישלמו ארנונה וימשיכו לגור במבנים ללא היתר בניה, טופס 4 וללא כל הליך תכנוני.

הממשלה באמצעות מינהל התכנון נותנת פרס לעבריינים ותמריץ לבדואים להמשיך ולעבור על החוק. במקום לאכוף את החוק על ידי  ביצוע הריסה ומתן קנסות, המדינה מעניקה שטחים עצומים ומלבינה מאות מבנים לא חוקיים, ולמעשה מעודדת באופן אקטיבי חוסר שיתוף פעולה ועבירה על החוק.

אנחנו שמחים שבעקבות הפניות והלחץ הציבורי שהפעלנו השרה שקד פעלה כדי לעצור את התוכנית ושהיא לא תקודם בוועדה המחוזית, נכון לרגע זה.

עוד באותו נושא

פינוי המקבץ הבדואי שתוקע את כביש 6

הבוקר: פינוי המקבץ הבדואי שתוקע את כביש 6 לאחר שנים של נסיונות להגיע להסכמה, בשעות אלו מפונה "אום סלים", מקבץ בדואי בלתי חוקי הממוקם בצמוד לצומת שוקת, על התוואי המתוכנן של כביש 6. רגבים: "איחור של שנים רבות." רשות מקרקעי ישראל וכוחות הביטחון מפנים הבוקר (רביעי) מקבץ בלתי חוקי בנגב שתושביו פלשו לאדמות מדינה ליד […]

תקדים מטורף: בית המשפט פסק לעשות… צדק!

זה סיפור של דוד מול גוליית, מעטים מול רבים, פסיקה כמעט תקדימית של בית המשפט, עוד>> בדיון בעתירה נגד מאות בדואים שפלשו לקרקע פרטית יהודית בנגב, בית המשפט דרש בתוקף מהמדינה לפנות את הפולשים ולהשיב את הגזלה לבעליה. אז למה אנחנו בעצם עושים מזה סיפור? מה כל כך מרגש כאן? אחרי שנים של דיונים ועתירות […]

או חיפוש על-פי נושא

דילוג לתוכן