כישלון ל"שלום עכשיו": בג"ץ דחה עתירה שדרשה לתת קרקע לפלסטינים באפרת

הישוב אפרת והגבעה עליה מתוכננת להיבנות שכונת "גבעת עיטם"

הערב פורסם פסק דין של בג"ץ הדוחה את עתירת "שלום עכשיו" הטוענת לאפליה באופן הקצאת קרקעות ביהודה ושומרון ודורשת להעניק שטחים לפלסטינים בעיר אפרת. רגבים: "מבחינת ארגוני השמאל כל האמצעים כשרים לפגוע במדינת ישראל"

הרכב השופטים בבית המשפט העליון בראשות הנשיאה חיות דחה היום את עתירת תנועת "שלום עכשיו" הטוענת לאפליה בהקצאת קרקעות. במסגרת ההליך המשפטי הציעה המדינה כי הפלסטינים יוכלו להגיש בקשה להקצאה על פי הנהלים, במתחם של 51 דונם בשטח המיועד לשכונה, אך נציגי שלום עכשיו דחו את ההצעה וכינו אותה "אפילו לא פלסטר על האפלייה המערכתית".

כאמור, העתירה שהוגשה בשם 13 תושבי בית לחם דרשה מהמדינה להקצות קרקעות בשטח שכונה עתידית של העיר אפרת, שכונת העיטם, בטענה כי המדינה מפלה לרעה את הפלסטינים באופן הקצאת הקרקעות. בג"ץ לא השתכנע, ובפסק הדין ציין כי מכיוון ש"שלום עכשיו" למעשה כופרים בכך שאלו אדמות מדינה, אין טעם לדון בגודל השטח המיועד להקצאה.

אברהם בנימין, מנהל אגף מדיניות ברגבים: "ארגוני השמאל הקיצוני מנסים לטרפד את פיתוח ההתיישבות מחד ולקדם את ההשתלטות הפלסטינית ביהודה ושומרון בדרך למדינה פלסטינית, מאידך, ובדרך לשם הם מוכנים לפגוע במדינת ישראל כשכל האמצעים כשרים מבחינתם".

"בג"ץ דחה אמנם את העתירה הקנטרנית, אך המדינה מתייצבת על פי מדרון חלקלק בכך שהצהירה כי תסכים להקצות קרקע לעותרים בקרבת מקום ללא כל הצדקה", הוסיף בנימין. "הקמפיין של "שלום עכשיו" נגד הקמת שכונת העיטם רצוף בסילופים ועיוותים ואנו שמחים שרוב מוחלט של הציבור הישראלי מבין את זה."

עוד באותו נושא

המבנה על כביש 55 שקיבל חסינות

רגבים נגד דובר צה"ל: די להסתיר מתן היתרי בניה למבנים בלתי חוקיים עתירה חדשה של תנועת רגבים דורשת מצה"ל לחשוף מה הנוהל לטיפול בבקשות פלסטינים לקבלת היתר בניה למבנה בלתי חוקי הנמצא בתוך צו איסור בניה צבאי, מה הקריטריונים למתן ההיתר ומי הם הגורמים המאשרים את הבקשה. רגבים: "לא נתפס שצה"ל מגן על מבנים בלתי […]

המדינה מאפשרת פלישה לאתר ארכיאולוגי

עתרנו לבג"ץ בדרישה מהמדינה להסביר מדוע היא מאפשרת לפולשים לשוב לאתר הארכיאולוגי בהר חברון לאחר שפונה. רגבים: "מאחז החסינות של בג"ץ" עתירה חדשה של רגבים חושפת כי רשויות המדינה פועלות לאפשר חזרה של פולשים פלסטיניים לאתר הארכיאולוגי חירבת זנוטא בדרום הר חברון, בסמוך לישוב שמעה בשטחי C אשר בשליטה ישראלית מלאה. בתחילת שנות ה 2000 […]

או חיפוש על-פי נושא

דילוג לתוכן