לרגל ציון 49 שנים לפטירת דוד בן גוריון, תנועת רגבים משיקה את תכנית "שדה בוקר" – התכנית הלאומית להחזרת המשילות בנגב. "הגיע הזמן למעשים: מצפים מהממשלה החדשה לאמץ את התכנית"

היום, ו' בכסלו, בו נציין את יום בן – גוריון, מי שטבע את המשפט: "בנגב ייבחן העם בישראל" אנחנו חושפים את תכנית "שדה בוקר" המציבה חזון לאומי לנגב לשנת 2050 בהיבטי תכנון, חיזוק המשילות והסדרת הפזורה הבדואית. בשבועות האחרונים הצגנו לכלל סיעות הימין את התכנית ודרשו להכניס סעיפים ממנה בקווי היסוד של הממשלה החדשה.

התכנית היא פרי עמל ומחקר של למעלה מעשור, במהלכו תיעדנו, עקבנו והפקנו דוחו"ת מקצועיים וכן פעלנו במישור המשפטי והפרלמנטרי לקידום מדיניות ציונית לשמירה על משאב הקרקע. התכנית מחולקת לשלושה פרקים: תכנון נגב 2050, הסדרת ההתיישבות הבדואית וחיזוק המשילות, אשר מבוססים על מספר עקרונות, ביניהם: הפרדה בין סוגיית תביעות הבעלות לבין הסדרת הפזורה, הסכמה לפיה הסדרה במקום איננה הסדרה והפסקת חלוקת מגרשים חינם לכל בדואי וכן מיצוי פוטנציאל איכלוס ביישוב לפני אישור להרחבה ותכנון מגורים ובינוי רק על קרקע שאינה במחלוקת, תוך הוכחה שיש מספיק שטח כדי לבצע זאת.

סוגיות ההתיישבות הבדואית וחוסר המשילות הפכו עם השנים לאתגר לאומי מרכזי ולא סתם ממשלות ישראל התקשו להתמודד עימן ולמעשה הפקירו את הנגב. אל מול מציאות זו, תכנית "שדה בוקר" מציעה לחלק את צפון הנגב לחמישה עשר אזורים שיכונו "מרחבי הסדרה", אשר בכל אחד מהם קיים יישוב בדואי אחד או יותר, וכל הפזורה באותו מרחב תתכנס לאותם יישובים, כאשר התכנית מציגה ניתוח השייכות השבטית של כ- 3000 המקבצים בפזורה ומוכיחה כי הדבר אפשרי.

תהליך ההסדרה יכלול מיפוי מדויק של האוכלוסייה ומתן כתובת לכל תושב, לאחר מכן, תכנון ופיתוח מגרשים ביישובים הקיימים על קרקעות שאין עליהן תביעות בעלות, שיווק המגרשים ופינוי הבדואים ליישובים החוקיים תוך מתן פיצויים נרחבים אך בעלי תוקף מוגבל. אנשי רגבים ממליצים: להתחיל מהמרחב הקל ביותר כדי לחוות הצלחה ולהשיב למדינה את האמון שזה אפשרי. לטענתם, כל תהליך הסדרת מרחב יארך כ- 5 שנים וניתן לנהל מס' מרחבים במקביל כך שתוך פחות משני עשורים, משלימים את ההליך.

בתקופה האחרונה המושג "אובדן משילות" עולה מדי יום ובנוגע אליו תכנית שדה בוקר מציעה לחזק את שלטון החוק על ידי הקצאת שתי פלוגות מג"ב למניעת גניבה והרס תשתיות, החמרת ענישה על עבירות מסכנות חיים, הכנסת שב"כ לטיפול בנשק הלא חוקי והפרוטקשן ועוד, ואיך כל זה ינוהל? אנחנו מציעים למנות שר ייעודי להסדרת ההתיישבות בנגב אשר יוביל קבינט מדיני למעקב על יישום התכנית.

קראו את הדו"ח:

עוד באותו נושא

אום אל חירן – העובדות כן חשובות

עשור אחרי: בהתאם לפסיקת בית המשפט העליון הושלם פינוי אום אל חירן נסיונות הסדרה והפיצויים קרסו. המאחז הבדואי הבלתי חוקי שעצר הקמת ישוב בנגב פונה. רגבים: "פעולת אכיפה חשובה למען עתיד הנגב" מבצע אכיפהמשמעותי במקבץ אום אל חירן, חותם סאגה המתפרסת על שישה עשורים של נסיונות הסדרה מצד מדינת ישראל ומאבקים משפטיים ארוכים מצד תושבי המקום […]

פיגוע קשה בבאר שבע: המחבל – תושב חורה

בעשרים השנים האחרונות כל הפיגועים בנגב נעשו ע"י תושבי הנגב הפיגוע הרצחני בבאר שבע ע"י תושב חורה הוא תמרור אזהרה נוסף על פרשת הדרכים של האוכלוסיה הבדואית בנגב. כל הפיגועים בעשרים השנים האחרונות בנגב נעשו ע"י תושבי הנגב עצמם שעוברים תהליכי איסלמיזציה קיצונים בהיעדר חוק ומשילות. הפיכתם של עשרות אלפי פלסטינים עם זהות וחינוך רדיקליים […]

או חיפוש על-פי נושא

דילוג לתוכן